Cursus voor beginners

Er is weinig meer rustgevend dan met je handen bezig zijn, en vanuit een bolletje klei je eigen kommetje te maken. En er is niets heerlijkers dan ‘s ochtends je koffie drinken uit een zelfgemaakte mok. Wil je het zelf ook eens proberen?  (TIP: stuur me je mailadres door en ik zet je op de wachtlijst!)

De cursus pottendraaien is er voor beginners (enkel volwassenen). Je krijgt een initiatie in draaien, afdraaien en glazuren. Er zijn maximum 6 cursisten, dus je wordt heel persoonlijk begeleid. De workshop bestaat uit 7 lessen van 2,5 uur. 

De kostprijs is €320.
Inbegrepen: klei, materiaal, en het bakken van 5 werkstukken.
De lessen vinden plaats in mijn atelier in de Populierstraat 13 in Ronse.

De workshops in het voorjaar van 2024 zitten vol.
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reeksen? Stuur me je mailadres en ik zet je op de wachtlijst. 

INITIATIELES

 
Wil je graag eens uitproberen of pottendraaien wel iets voor jou is, of vind je de tijd nog niet voor een langere cursus? Je kunt ook een les voor 1 namiddag boeken, voor minimum 2 en maximum 6 personen (enkel volwassenen). Ik leer je met plezier de basistechnieken aan.
 
Een initiatieles duurt 2 uur en kost 65€/pp. Klei en materiaal zijn altijd inbegrepen. In het beste geval hou je een potje over aan de sessie. Ik werk dat nadien voor je af, bak het en glazuur het. Je kan het komen ophalen eens het af is. Zo hou je er ook een mooie herinnering aan over. 
 
Mail me voor meer info en om een datum af te spreken! 
 
 
 
 

VERHUUR DRAAISCHIJF

 

Heb je al een basisles draaien gevolgd en wil je thuis verder oefenen? Van mei tot en met augustus, en in de kerstvakantie, verhuur ik draaischijven. Je kunt een Shimpo Whisper-T huren voor een week tot maximum een maand. De Whisper-T is een oerdegelijke en, zoals de naam het zegt, fluisterstille draaischijf.

Voor een week (van zaterdag tot zaterdag) betaal je 50€, een maand kost maar 180€De noodzakelijke tools zijn inbegrepen, een pak klei van 10 kg is optioneel (15€).

Afhalen van de schijf kan enkel op zaterdag om 15u, terugbrengen doe je op zaterdag om 14u. Bij het afhalen breng je een cash waarborg mee van 250€.

Wil je weten wanneer er nog een schijf vrij is? Stuur me een mail! Tot in den draai hé. 😉

 
 
 
 

BAKSERVICE

 

Wil je je werk nadien ook laten bakken? Dat kan hier in mijn oven, een elektrische Nabertherm N200/H. De biscuitbak gebeurt op 980°, de glazuurstook op 1240°.

Geglazuurde stukken kan ik enkel bakken na het tonen van het etiket van de klei (om zeker te zijn dat het om steengoedklei gaat) én het gebruikte glazuur. Dat moet kunnen gebakken worden op 1240°. Het is ook nodig dat er een testje kan getoond worden om schade aan de oven te vermijden (aflopen van glazuur, incompatibiliteit met de klei, kapot springen,…).

Prijzen:
Biscuitbak: 9€/kg
Glazuurbak: 11€/kg
Stukken die groter zijn dan 25cm: + 10€

GLAZUREN

Heb je zelf geen glazuur, dan kun je bij mij een (halve) liter aankopen. Voorlopig bied ik enkel wit glazuur aan.

18€/halve liter
30€/liter

opendeurdag