Ik ben

Ik ben Libelia. Ik heb jaren met mijn stem gewerkt. Dat deed ik als presentatrice bij Studio Brussel en als stem voor o.a. GPS en Siri. Daarna gebruikte ik heel lang mijn ogen, als fotografe van muzikanten, feesten en alledaagse bijzonderheden.

Maar mijn handen jeukten. En als het jeukt, moet je kleien. In 2013 leerde ik draaien, en alles wat kon verkeerd gaan, ging ook verkeerd. Maar het was tegelijk ook zo fijn dat ik alles om me heen vergat.

Dus kocht ik een draaischijf en een oventje, en leerde langzaam maar zeker bij. Workshops bij o.a. José Mariscal, Marnic De Lange, Aster Caemaert, Caroline Kesteleyn, Nora Nuyts en Eric Landon (Tortus Copenhagen) hielpen me vooruit en maakten de honger nog groter.

Ondertussen is er veel veranderd. Mijn atelier is uitgebreid: er staan 6 draaischijven, en een grote oven. Ik volgde cursussen om mijn eigen glazuren te kunnen maken. Sinds een aantal jaren organiseer ik zelf workshops voor beginners. En zo geef ik de microbe door.

Want klei: wat voor een wonderlijk materiaal is dat! De magie die zich voltrekt als je bezig bent. De verrassingen als de oven opengaat. Dat is waarom ik zo graag met keramiek bezig ben.

Klei in mijn handen. En misschien straks op jouw tafel?

Je kunt mijn werk ook volgen via Facebook en Instagram.

li_shop
opendeurdag